ΔράσειςΣυνδυάστε Δράση Στη Φύση Με Γεύση

Δράσεις

Ξεναγήσεις σε οινοποιεία, αρχαιολογικούς και μυθολογικούς χώρους

Ξεναγήσεις σε οινοποιεία, αρχαιολογικούς και μυθολογικούς χώρους

Επισκεφτείτε μαζί μας πάνω από 20 οινοποιεία στην περιοχή της Νεμέας και στα περίχωρα της. Γνωρίστε τους οινοποιούς και τους αμπελώνες, ζήστε τη διαδικασία παραγωγής, δοκιμάστε τα πιο διάσημα ελληνικά κρασιά. Το θρυλικό Αγιωργίτικο σε όλες του τις εκδοχές! Φρέσκα ερυθρά και ροζέ κρασιά, ξηρά, ημίξηρα, γλυκά και αφρώδη, κλασικές Νεμέες, σπάνια κρασιά βαθιάς παλαίωσης αλλά και ιδιαίτερα λευκά από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες. Κοντά στα οινοποιεία μπορείτε να ανακαλύψετε πολλά ιστορικά μνημεία και να επισκεφτείτε το μουσείο της Αρχαίας Νεμέας, το ναό του Δία και το Αρχαίο στάδιο. Γνωρίστε την πλούσια ιστορία μιας από τις πιο παλιές αμπελουργικές περιοχές της Ευρώπης.

Αγροτουρισμός και πεζοπορία

Ελάτε να συνεργαστείτε μαζί μας στα αμπέλια. Πάρτε μέρος στην ενδιαφέρουσα διαδικασία παραγωγής των εκλεκτών κρασιών και ελαιόλαδων μας. Από το κλάδεμα τον χειμώνα, στη συγκομιδή των σταφυλιών στο τέλος του καλοκαιριού, μέχρι το μάζεμα τον ελιών το φθινόπωρο. Μια μοναδική εμπειρία για σχολεία, ομάδες και παρέες. Εξερευνήστε την περιοχή κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας μέσα στους αμπελώνες και αφήστε τον εαυτό σας να παρασυρθεί από το όμορφο τοπίο.

Αγροτουρισμός και πεζοπορία
Τοξοβολία και ποδηλασία βουνού

Τοξοβολία και ποδηλασία βουνού

Με τη βοήθεια έμπειρων εκπαιδευτών, σας μυούμε στα μυστικά της τοξοβολίας. Μια μοναδική ευκαιρία διαλογισμού την ώρα που στοχεύετε με το βέλος σας τον στόχο. Σχεδιάσαμε για εσάς και μια σειρά διαδρομών με ποδήλατα για μια “εναλλακτική” προσέγγιση της περιοχής που έδρασε ο μυθικός Ηρακλής. Ανανεωθείτε κάνοντας ποδήλατο ανάμεσα σε πανέμορφα τοπία.

Σεμινάρια γευσιγνωσίας και μαθήματα μαγειρικής

Ελάτε μαζί με τους έμπειρους γευσιγνώστες μας να μάθετε τα μυστικά του κρασιού. Μέσα από μια απλή και γρήγορη διαδικασία, μάθετε τι είναι οι τανίνες, το «σώμα», η επίγευση και η οξύτητα. Σας προσφέρουμε μια ευρεία σειρά σεμιναρίων γευσιγνωσίας όπως το master class στο Αγιωργίτικο ή και σε άλλες γηγενείς ποικιλίες.

Μαγειρεύουμε μαζί σας παραδοσιακές συνταγές με βάση το σταφύλι και το κρασί. Μάθετε να μαγειρεύετε ελληνικά πιάτα χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα και απολαύστε το δείπνο σας με ένα ποτήρι εκλεκτό κρασί.

Σεμινάρια γευσιγνωσίας και μαθήματα μαγειρικής