• Η Νεμέα είναι η όμορφη γη με μικρούς λόφους, απέραντους αμπελώνες, καλό κρασί και τη δική ποικιλία σταφυλιών που ονομάζεται Αγιωργίτικο.

  • Φημισμένη μυθολογία

    και πολυτάραχη ιστορία από την αρχαιότητα.

  • Απολαύστε ένα ποτήρι κρασί

    από την γηγενή ποικιλία Αγιωργίτικο.
  • 1
  • 2
  • 3

Καλωσήλθατε στη Νεμέα

Η Νεμέα είναι μια μυθική γη όπου το θρυλικό κρασί Αγιωργίτικο γεννήθηκε. Ζήστε μια μοναδική εμπειρία και δοκιμάσετε εξαιρετικά κρασιά της Νεμέας σε μερικά από τα πιο γνωστά ελληνικά οινοποιεία.

welcome

Η Νεμέα είναι μια όμορφη περιοχή με μικρούς λόφους, απέραντους αμπελώνες, καλό κρασί και την δική της ποικιλία σταφυλιού που ονομάζεται Αγιωργίτικο. Είναι γνωστή από την ελληνική μυθολογία και την πολυτάραχη ιστορία της από την αρχαιότητα. Μόνο μια ώρα μακριά από την Αθήνα, θα συναντήσετε ένα μαγευτικό τοπίο με πλούσια βλάστηση οπού έχετε την δυνατότητα να διαλέξετε μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως πεζοπορία, ποδηλασία βουνού, τοξοβολία και φυσικά γευσιγνωσία κρασιού. Είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε την καταπράσινη θέα με ένα ποτήρι κρασί ξεφεύγοντας για λίγο από τους εντόνους ρυθμούς της πόλης.

Κρασιά και Οινοποιεία

Κρασιά και Οινοποιεία

Η Νεμέα είναι η γενέτειρα της ποικιλίας Αγιωργίτικο, ένα κόκκινο σταφύλι που αναπτύσσεται για χιλιετίες στην περιοχή. Πηρέ το όνομά του από τον Άγιο Γεώργιο, που ήταν και το παλιό όνομα της πόλης. Η περιοχή έχει περισσότερα από 45 οινοποιεία, όπου ο κάθε οινοποιός φτιάχνει τη δική του εκδοχή από το Αγιωργίτικο.

Από το νεαρό, φρέσκο ​​κόκκινο κρασί που εμφιαλώνεται μόλις μερικούς μήνες μετά τη συγκομιδή του, με μέτρια οξύτητα, μαλακές τανίνες και φρέσκα αρώματα άγριων κόκκινων φρούτων μέχρι αυτό που ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια, με βαθύ χρώμα, γεύση κόκκινων φρούτων και αρωματική πολυπλοκότητα, αλλά ακόμη και την ροζέ και ημιαφρώδη εκδοχή του. Μπορεί κάνεις να βρει το σωστό κρασί για κάθε γούστο και κοινωνική στιγμή. Στην Νεμέα υπάρχουν μερικά από τα πιο διάσημα ελληνικά οινοποιεία , αλλά και ένας μεγάλος αριθμός υψηλής ποιότητας οινοποιείων μπουτίκ, για να ανακαλύψετε.

Η Μυθολογία

Η Μυθολογία

Η Νεμέα πήρε το όνομά της από τη Νύμφη Ναϊάδα, κόρη του μυθικού ποταμού Ασωπού.

Είναι το μέρος που ο μυθικός Ηρακλής ολοκλήρωσε τον πρώτο του άθλο νικώντας το λιοντάρι. Ο ήρωας κατάφερε να εξοντώσει το θηρίο με τα γυμνά του χέρια αφού το δέρμα του ήταν φτιαγμένο από χρυσάφι και δε το διαπερνούσε κανένα όπλο. Ο μύθος λέει ότι καθώς πάλευε με το ζώο, αυτό τον έγδαρε με τα νύχια του στον ώμο και το αίμα του έβαψε τα σταφύλια που βρίσκονταν δίπλα του δίνοντας τους το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα που τα συντροφεύει μέχρι σήμερα. Λίγο αργότερα, στον έκτο του άθλο, ο Ηρακλής πέρασε πάλι από την περιοχή πηγαίνοντας στη λίμνη Στυμφαλία για να εξοντώσει τις Στυμφαλίδες Όρνιθες, μυθικά ανθρωποφάγα πουλιά με χάλκινα φτερά και ράμφη. Με τη βοήθεια της θεάς Αθηνάς που του έδωσε κρόταλα για να τα βγάλει από την πυκνή βλάστηση, ο Ηρακλής σκότωσε τα πουλιά με το τόξο του χρησιμοποιώντας δηλητηριώδη βέλη.

Ιστορία

Ιστορία

Η Νεμέα έχει πλούσια ιστορία αφού κατοικείται συνεχώς από τους Νεολιθικούς χρόνους (6000 to 5000 Π.Χ). Εδώ γίνονταν τα Νεμέα, αθλητικοί- θρησκευτικοί αγώνες που αποτελούσαν μέρος του κύκλου των Πανελλήνιων αγώνων της εποχής μαζί με τους αγώνες στους Δελφούς, τον Ισθμό και βέβαια στην Ολυμπία. Η πόλη πήρε μέρος σε όλους σχεδόν τους πολέμους ανάμεσα σε Αθήνα και Σπάρτη ενώ θεωρείται το μέρος της τελευταίας νίκης των Σπαρτιατών επί των Αθηναίων. Ευρήματα σε ανασκαφές δείχνουν ότι αποτελούσε από την Αρχαιότητα αμπελουργική περιοχή που παρήγαγε ξακουστό κρασί.

Σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη οινική ζώνη στην Ελλάδα στην οποία παράγεται ένα από τα πιο γνωστά κρασιά Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ). Εδώ μπορεί κανείς να επισκεφθεί το ναό του Νέμειου Δία και το Αρχαίο στάδιο αλλά και το Μουσείο της Αρχαίας Νεμέας όπου εκτός των άλλων, μπορεί να δει το θησαυρό των Αηδονιών ένα σπάνιο θησαυρό που βρέθηκε σε μυκηναϊκό νεκροταφείο δίπλα στο χωριό Αηδόνια.